El dimecres 8 de marc, com cada any, els col·lectius i espais feministes criden a la mobilització i a la vaga feminista. Diversos sindicats i plataformes que lluitem per l’educació pública hem convocat vaga en l’àmbit de l’educació, en el marc de la vaga general que alguns sindicats han convocat.

Aquesta és una vaga feminista; una vaga per denunciar les injustícies i exigir la igualtat efectiva de drets per a les dones i la fi de les violències masclistes, però també és una vaga del personal interí i de tots els col·lectius discriminats en educació i en el món laboral.

Parlant del col·lectiu interí en l’educació, som un col·lectiu especialment feminitzat, i no és pas per casualitat: la sobrecàrrega de feina reproductiva (cures) en l’àmbit domèstic ens ha donat menys oportunitats que als nostres companys homes per superar uns concursos d’oposicions ja injustos per si mateixos. Aquests concursos han afavorit a aquelles professionals que han pogut gaudir de més temps per preparar-los i menys càrregues familiars i personals, creant-se així una clara discriminació tant de gènere com de classe social. Un nou i flagrant episodi d’això ha estat el concurs de mèrits, en el qual no es fa efectiva la regularització de totes les interines en frau de llei.

Més enllà de la inseguretat a la qual fem front en aquest moment, les interines, per la nostra condició,
patim amb forca les conseqüències del decret de plantilles. La por a no ser reclamades per la direcció del centre ens fa, en molts casos, acceptar càrregues de feina que no ens pertoquen i no expressar les nostres desavinences i queixes. I és especialment greu el fet que aquesta legislació obre la possibilitat al fet de poder ser descartades d’aquesta per la nostra condició de dones en situacions d’embaràs o, fins i tot, fer-nos més vulnerables a patir situacions d’assetjament.

En l’actual context de pèrdua de poder adquisitiu de les persones treballadores, som també les dones les que ens emportem la pitjor part. Les majors taxes de temporalitat i reduccions de jornada no remunerades afecten especialment les dones, i això està estretament vinculat amb l’opressió que vivim com a dones en una societat patriarcal, com ja hem esmentat prèviament.

Sobren motius per a la lluita interina feminista. Per tots aquests motius i molts altres, us animem a totes les interines i interins, així com a la resta de la comunitat educativa, a sumar-vos a la vaga feminista del 8 de març i a participar activament de les assemblees, piquets i accions que portarem a terme durant la jornada de vaga. Us animem a construir i enfortir les assemblees i espais de coordinació per fer d’aquesta jornada de vaga un èxit i per, des del sector de l’educació, poder donar visibilitat i pes a totes les nostres demandes.

Fem de la jornada de mobilització del 8 de marc un clam de la lluita interina;

un clam de totes les internes i precaritzades!


Premsa

Secretaria de Premsa del Sindicat d'oficis varis de Cornellà i Comarca. C/ Florida, 40 Cornellà de Llobregat (Bcn), prop de les estaciones de metro L5 de Gavarra i Cornellà Centre. Rodalies Renfe de Cornellà i Trambaix.

MastodonFacebookTwitterEmailWhatsAppTelegramPrintComparteix