Què som?

Una confederació de sindicats de classe locals, autònoms i autogestionats. No hi ha una cúpula ni una direcció, som treballadores lliurement organitzades a la Confederació Nacional del Treball.

Rebem subvencions? Tenim alliberades?

Ni subvencions ni alliberades: Apostem per les seccions sindicals, apostem per la militància i apostem per la independència econòmica.

Som sindicalistes per convicció, et fem partícep del sindicat. No som un braç de cap partit i la nostra financiació és a través de la quota i l’activitat del nostre sindicat.

Els comitès d’empresa són una còpia del model de partits polítics, un model que es basa en la corrupció i en crear privilegis a unes persones que s’allunyen de la realitat laboral.

Només tu et pots representar, tu com a treballadora coneixes els problemes.

Quins són els nostres valors?

A més de la defensa dels nostres drets laborals, volem millores salarials (a la base i no als complements), reducció de la jornada laboral (mantenint el sou), conciliació laboral i familiar, protecció davant l’acomiadament i els abusos de la patronal, entre d’altres millores.

I no ens limitem al món laboral, la CNT defensa el feminisme de classe (davant de l’institucional reformista), l’ecologisme, l’antiracisme, l’antifeixisme, la democràcia directa i l’assemblearisme.

Som anarcosindicalistes: l’anarquisme aposta per una societat que pot organitzar-se al marge de l’estat, sense coacció i sense violència. Autogestió, participació activa, descentralització. Volem la transformació radical de la societat, l’aboliment del treball assalariat, i sempre amb mètodes coherents i viables, no tot s’hi val.

Com assolim els nostres objectius?

L’Acció directa: La solució dels conflictes ha de ser buscada per les persones afectades i sense intermediàries, i amb suport mutu. Les negociacions les fem amb els càrrecs responsables, no amb intermediaris. Manifestacions, piquets, notes de premsa, sabotatge, boicot i vaga; eines que la CNT utilitza constantment, amb estratègia i empenta.

Intentem evitar la via judicial, un camí llarg, tortuós i que depèn del sistema judicial. La lluita sindical assegura la millora de les condicions laborals a llarg termini per a totes les treballadores.

Vaga per exigir el correcte pagament de nòmines, el respecte als horaris i les categories, i el dret sindical.
Només dues setmanes més tard, es firma aconseguint practicament totes les exigències.

Per què afiliar-me?

Vols aconseguir millores laborals, defensar-te de l’acomiadament o participar en la construcció d’un sindicalisme que et representi? Doncs el teu sindicat és, sens dubte, la CNT.

Com a afiliada de CNT estaràs formada i informada, tindràs acompanyament i suport de la resta de l’afiliació..

La quota sindical, també facilita que el sindicat pugui dedicar els seus esforços al sindicalisme, i no en fer activitats per poder autofinanciar-se.

No esperis que ningún faci el que puguis fer tu!

Vols saber més? Contacta amb nosaltres o vine a veure’ns al local!

Vols afiliar-te? Aviat tindrem disponible l’afiliació online, de moment és necessari venir al Sindicat, i així ens coneixes!

Segueix-nos a les xarxes socials, per estar assabentat de les campanyes i dels cursos que fem!

MastodonFacebookTwitterEmailWhatsAppTelegramPrintComparteix