Enguany, Primer de Maig jornada reivindicativa de la classe treballadora, ens trobem al Baix Llobregat en un context de crisi constant del capitalisme, en que es fa palès l’espoli de drets aconseguits per la classe treballadora al llarg de la història, per exigir de nou els següents reclams:


La defensa de les pensions públiques, tenint present que les retallades planificades en les mateixes són una agressió, no tant sols contra les pensionistes sinó contra el conjunt de la classe treballadora. Exigim l’eliminació dels “Plans de Pensions Privats d’Empresa”. Reclamen una auditoria dels comptes de la Seguretat Social.

– La defensa de pensions, salaris dignes i la garantia dels subministraments bàsics de les llars, impedint que els empresaris segueixin augmentant els seus marges de benefici en un context d’alta inflació, en el que els sindicats oficialistes abandonen la lluita per les pujades salarials.

Cridem a la defensa dels serveis públics, exigint la reversió dels serveis privatitzats i de les lleis que així ho permeten, així com l’augment de les plantilles i dels pressupostos destinats a serveis com la sanitat, educació i serveis socials.

La defensa de la igualtat en els centres de treball, garantint la desaparició de l’escletxa salarial entre homes i dones i la prevenció de riscos davant les patologies laborals que afecten en major mesura a les dones.

La defensa del dret a l’habitatge de la classe treballadora davant els desnonaments que implicaran les pujades dels tipus d’interès i en reivindicació d’un parc públic suficient d’habitatge de lloguer social.

La defensa de les treballadores migrants que són sotmeses a la il·legalitat i a la violència, mentre produeixen gran part de la riquesa.

La defensa de la natura, garantint l’emergència d’una nova societat i una nova economia, respectuoses amb l’ecosistema.
La fi de la participació espanyola en qualsevol de les guerres en les que estigui participant inclosa la Guerra d’Ucraïna, que està de provocant una escalada armamentística en el Continent i una creixent crisi social i econòmica.
La fi d’una repressió ferotge contra els moviments socials i contra el moviment obrer i la fi del terrorisme patronal que assassina companyes com el Xavi de CIDAC o el jove mort al Mobile World Congres aquest any i tantes d’altres.

Reivindiquem la llibertat sindical i les llibertats civils bàsiques, que es troben en perill davant de successos ignominiosos com la repressió contra les companyes de la CNT “Pastelería La Suiza” a Xixón i les lluites laborals com les dels companys de CELSA de St.Andreu de la Barca o AVANZA bus al Baix Llobregat.

Exigim la llibertat de totes les persones represaliades per participar en lluites socials.

Davant d’aquesta precarietat, proposem la mobilització constant, fins a aconseguir una legislació que protegeixi al dèbil davant del poderós, en un canvi actual del rumb legislatiu, com per exemple les últimes reformes laborals, que beneficien al capital, deixant indefenses a les treballadores.

Aprenent de l’herència rebuda de les nostres àvies i avis que davant l’adversitat lluitaren pels seus drets, essent Catalunya i el Baix Llobregat una de les zones on el moviment obrer mitjançant la lluita ha aconseguit quotes de prosperitat que en aquest moment ens han estat robades.

Per tot això és el moment de recuperar el rumb històric, utilitzant els mitjans que ens han caracteritzat com a classe, la solidaritat i el suport mutu. Deixant enrere l’individualisme, en el qual se’ns vol adoctrinar, trencant les cadenes abans que es tanqui el jou, utilitzant la unió que ens fa imparables i forts.


BAIX LLOBREGAT COMBATIU

1 MAIG, PELS DRETS I LLIBERTATS DE LA CLASSE TREBALLADORA!

Categories: 1 de Maig

Premsa

Secretaria de Premsa del Sindicat d'oficis varis de Cornellà i Comarca. C/ Florida, 40 Cornellà de Llobregat (Bcn), prop de les estaciones de metro L5 de Gavarra i Cornellà Centre. Rodalies Renfe de Cornellà i Trambaix.

MastodonFacebookTwitterEmailWhatsAppTelegramPrintComparteix