Aquest 1 de maig, la CNT de Cornellà i del Prat han donat una bona mostra de la seva força i del seu compromís de classe tant al matí al Prat de Llobregat amb la resta d’organitzacions del Baix Llobregat combatiu com a la tarda a Barcelona conjuntament amb els altres sindicats de la Taula Sindical. En els dos actes, les consignes i els discursos de la central anarcosindicalista han tractat les diferents problemàtiques del món laboral com la pèrdua de poder adquisitiu de la classe treballadora, la sinistralitat laboral i la situació d’especial precarietat que encara pateixen les dones treballadores, així com les persones migrants i racialitzades, sense oblidar, com no podria ser d’una altra manera la necessària denúncia a l’Estat d’Israel pel genocidi del poble Palestí. A continuació us deixem el comunicat que es va llegir en tots dos actes, així com algunes de les imatges més destacades de la jornada:

Aquest 1r de maig des de la CNT diem prou. No podem permetre que destrueixin el nostre món, la nostra dignitat, el nostre futur.

L’amenaça té moltes cares: La d’un sistema capitalista que ens explota, esprem els recursos naturals i degrada el medi ambient. La d’una classe política corrupta i elitista que destrueix allò públic, ignora les nostres necessitats i que ens arrossega a genocidis i a guerres. També la d’una societat que discrimina, margina i exclou als més vulnerables.

El nostre sindicat creix cada dia. Encara que ens hagin intentat silenciar centenars de vegades, cada vegada tenim més presència a les lluites, a les vagues, als centres de treball. La bandera roja i negra de la Confederació oneja allà on hi ha un conflicte laboral, on una de nosaltres exigeix el que és just. Des de Xixón fins a Granada, de Santiago a València.

Les nostres lluites i reivindicacions segueixen ara més vigents que mai, per unes condicions dignes de feina, salaris justos i drets sindicals. Per una societat basada en la igualtat, la solidaritat i el suport mutu. Per un món que valgui la pena ser viscut. Per això construïm un sindicalisme d’acció directa, treballem dia a dia per a organitzar-nos als nostres treballs, des de les assemblees, sense dirigents ni dirigits, on totes les persones valem el mateix i les nostres opinions són tingudes en compte, on se’ns escolta, on
aprenem a escoltar. On posem en pràctica el món que volem i lluitem per a canviar el que
no ens agrada.

No pararem fins que no aconseguim que totes les persones siguin propietàries del seu
destí, on la riquesa es distribueixi de manera equitativa i on la naturalesa sigui respectada.
Ha arribat el moment de demostrar que nosaltres som més, que érem aquí abans que ells i
que som capaços de construir tot allò que ells destrueixen cada dia.

Categories: 1 de Maig

MastodonFacebookTwitterEmailWhatsAppTelegramPrintComparteix