Avui CNT Cornellà hem organitzat a la nostra ciutat una ruta històrica pels llocs emblemàtics de la lluita revolucionària. Partint de la plaça del mercat, centre neuràlgic de la vila al llarg dels temps, la nostra companya Anna ens ha anat explicant les diferents casuístiques donades a Cornellà tant durant l’època de les repúbliques com durant la guerra civil.

El patiment de l’època bèl·lica va quedar reflectit a Cornellà com a d’altres llocs de Catalunya. També ha quedat palès durant la ruta que aquell patiment va fer que la solidaritat es despertés. El paper de la CNT en quant a auto-organització i exemple de recolzament mutu va ser important tant a nivell de les col·lectivitzacions com a nivell de suport social. Cal tenir memòria històrica i que no es tornin a repetir els mateixos errors.

En el punt final de la ruta, hem pogut gaudir de l’actuació de JoSolana. Gràcies a totes les persones que s’han apropat i a les que han fet possible aquest acte.


Premsa

Secretaria de Premsa del Sindicat d'oficis varis de Cornellà i Comarca. C/ Florida, 40 Cornellà de Llobregat (Bcn), prop de les estaciones de metro L5 de Gavarra i Cornellà Centre. Rodalies Renfe de Cornellà i Trambaix.

MastodonFacebookTwitterEmailWhatsAppTelegramPrintComparteix