L’Estat espanyol, que ha permès la realització d’almenys 200.000 ERTOs, afectant a més d’1.5 milions de treballadores i treballadors, i sense tenir en compte si aquestes empreses obtenen beneficis desorbitats, s’ha oblidat de totes aquelles persones que treballen per compte propi sense tenir contractades a terceres. És a dir, el 80% del total de treballadores autònomes.

Aquest teixit social està format habitualment per treballadores econòmicament dependents; és a dir, falses autònomes que encara estan obligades a continuar pagant la seguretat social sense estar treballant, bé a causa del coronavirus directament, o bé perquè l’empresa per a la qual treballen com a falses autònomes s’ha acollit a un ERTO.

És una irresponsabilitat i una incoherència, per part del Govern, no condonar a aquestes treballadores autònomes la quota a la Tresoreria General de la Seguretat Social, quan la majoria estan sense poder treballar o han minvat considerablement els seus ingressos a causa de la crisi.

Per això, la CNT exigeix que aquestes persones autònomes, sense treballadors a càrrec, siguin tractades en igualtat i no hagin de pagar la quota a la Seguretat Social durant tot el temps que duri l’estat d’alarma i els 2 mesos següents, considerant que la capacitat de recuperació econòmica d’aquestes persones no és equiparable a la d’una gran empresa.

Secretariat Permanent del Comitè Federal
(article original en castellano, euskera i galego)

Categories: COVID-19

Premsa

Secretaria de Premsa del Sindicat d'oficis varis de Cornellà i Comarca. C/ Florida, 40 Cornellà de Llobregat (Bcn), prop de les estaciones de metro L5 de Gavarra i Cornellà Centre. Rodalies Renfe de Cornellà i Trambaix.

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


CAPTCHA Image
Reload Image
MastodonFacebookTwitterEmailWhatsAppTelegramPrintComparteix