El 19 de juliol de 1936, després d’un cop d’estat per part del general Franco i els feixistes, els i les treballadores de tot l’estat espanyol prenen les armes i es llencen a lluitar contra el feixisme i, alhora, s’organitzen per iniciar una revolució social. Als barris, als pobles, col·lectivitzant camps, fàbriques i tallers mentre afrontaven una guerra civil, la clase obrera s’enfrontà als capitalistes, als feixistes, als nazis alemanys i als feixistes italians.

Els i les treballadores organitzades al voltant sobretot de la CNT, i altres organitzacions obreres, van començar a crear des de les seves necessitats i els seus anhels un món nou.

Gràcies a tots i totes les que hi van deixar la pell, els esforços i la vida, perquè totes nosaltres venim de la seva resistència i el seu exemple, per a seguir amb insistència la seva tasca revolucionària.

No oblidem, perquè el millor exercici de memòria és seguir portant aquest món nou en els nostres cors. Avui com ahir, compta amb CNT Visca la revolució obrera del 1936! Visca la lluita de la classe obrera!


Premsa

Secretaria de Premsa del Sindicat d'oficis varis de Cornellà i Comarca. C/ Florida, 40 Cornellà de Llobregat (Bcn), prop de les estaciones de metro L5 de Gavarra i Cornellà Centre. Rodalies Renfe de Cornellà i Trambaix.

MastodonFacebookTwitterEmailWhatsAppTelegramPrintComparteix