Si treballem en plena crisi sanitària. Si ens esforcem. Si ens exposem a la malaltia. Per què hem de pagar?

La CNT va sol·licitar al Govern, a través d’una carta, que es defensessin els llocs de treball i que es consideressin, amb presumpció de nul·litat, tots els acomiadaments realitzats durant l’estat d’alarma. Aquesta és l’única manera de protegir l’ocupació, però el que realment ha realitzat el Govern, és una manera de legalitzar l’acomiadament a través d’un frau. Ha decidit que les mesures en les quals s’emparen la suspensió de contractes i la reducció de jornada no són justificatives per a poder acomiadar, per tant, considera que l’acomiadament és IMPROCEDENT, la qual cosa significa que seran acomiadades les persones treballadores, i que el seu acomiadament serà improcedent, però l’ocupació no ha estat defensada amb aquesta mesura.

Si entenem aquesta norma, com una de les causes que justifiquen la defensa de l’ocupació, amb aquesta mesura no s’aconsegueix. Per això, des de CNT, exigim que es prengui la mesura adequada, que l’ACOMIADAMENT SIGUI DECLARAT NUL. Únicament d’aquesta manera es pot defensar l’ocupació i, tot i que que el Govern ho sap perfectament, insisteix a no defensar l’ocupació i, per tant, els interessos de la Societat.

L’última mesura duta a terme pel Govern, és el permís retribuït recuperable. Creiem que és una forma errònia de qualificar aquesta mesura, ja que, no és un permís retribuït, perquè, al final, si ha de recuperar-se, no és un permís, ja que els treballadors i treballadores, han de realitzar hores extres per a pagar aquesta “aturada obligatòria”.

Una vegada més, no tenen en compte a la part més feble, a la classe que està jugant-se diàriament, en aquesta crisi, la vida i la salut. Se’ns obliga a no anar-hi i a pagar, amb més esforç del que ja estem realitzant, aquestes hores. Aquest és un altre exemple de com s’està gestionant aquesta crisi per part del Govern. Exigir-li més a la classe treballadora.

El Govern no s’atreveix a exigir un petit esforç als qui que més tenen. Per això, CNT redoblarà esforços per a garantir que la seguretat i la salut de les persones treballadores i la societat en general, estiguin per davant dels interessos econòmics de les grans fortunes i mercats.

Un dels canvis més radicals que està realitzant el Govern, i en cada mesura es pot verificar, és en la negociació col·lectiva. Vol que els sindicats majoritaris negociïn, està facilitant a aquests sindicats, encara que no tinguin presència en el centre de treball, perquè sense cap mena de pudor signin els ERTOs, o com en l’última mesura, que negociïn la manera de recuperar les hores de l’“aturada obligatòria”. Pel fet que no és OBLIGATORI recuperar aquestes hores, sinó que depèn de la negociació col·lectiva, i si la deixem en mans de sindicats sense presència a l’empresa, desconeguts per a la plantilla, signaran fàcilment que es recuperin totes les hores. Per això, des de CNT, fem una crida a tots els treballadors i treballadores, perquè ES POSIN EN CONTACTE AMB LA CNT MES PRÒXIMA, realitzin assemblees de centre de treball i NO SIGNIN RECUPERAR TOTES LES HORES.

Els treballadors i les treballadores som els mateixos als que se’ns aplaudeix diàriament, però quan se’ns ha de recompensar per la nostra tasca i el nostre sacrifici, no se’ns ajuda, se’ns obliga a que continuem pagant. Si ens obliguen a parar no hem de ser els qui ho acabem pagant.

SOM ELS I LES HEROÏNES DE LA LLUITA CONTRA EL COVID-19,
LA CNT NO SIGNARÀ LA RECUPERACIÓ D’AQUESTES HORES.
ENS HO DEUEN.

Categories: COVID-19

Premsa

Secretaria de Premsa del Sindicat d'oficis varis de Cornellà i Comarca. C/ Florida, 40 Cornellà de Llobregat (Bcn), prop de les estaciones de metro L5 de Gavarra i Cornellà Centre. Rodalies Renfe de Cornellà i Trambaix.

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


CAPTCHA Image
Reload Image
MastodonFacebookTwitterEmailWhatsAppTelegramPrintComparteix