Emotius parlaments de Mariana Huidobro, Sílvia Villullas i Xavier Artigas. Exigeixen la reoberta del cas i una investigació de les pensions vitalícies als policies condemnats per tortures greus

Foto: Victor Serri

El passi al Canal 33 del documental Ciutat Morta, malgrat els cinc minuts de censura per ordre judicial, ha estat tot un èxit. S’han fet projeccions públiques a més de 300 locals distribuïts per tota la geografia catalana i, a l’espera de les xifres d’audiència definitives, de ben segur que s’han superat els 42.000 espectadors que va tenir l’emissió de Pa Negre, al mateix programa Sala 33 de la televisió pública. Només amb els passis a casals i ateneus s’ha superat la xifra de 10.000 espectadores. Un cop finalitzada l’emissió per les xarxes ha circulat com la pólvora la convocatòria de vetlla amb espelmes a la plaça de Sant Jaume, en homenatge a Patricia Heras. Des de la Ronda de Sant Pau s’ha fet una manifestació que ha travessat el Raval encapçalada per la pancarta “Prou brutalitat, prou impunitat”. Molts crits recordaven a Juan Andrés Benítez, Ester Quintana i les preses anarquistes. La plaça de Sant Jaume conservava el silenci tot i que hi anava arribant gent que cridava “4F, ni oblit ni perdó”. Un cop dins la plaça la imatge dels ciris encesos a les portes del consistori congelava la respiració. A primera fila de l’acte les familiars i les amigues de Patrícia Heras i de Rodrigo, Àlex i Juan.

En nom del conjunt de familiars i amigues de les principals víctimes del cas ha reclamat que s’investigui tot de nou i que es reobre el procés judicial

Amb un improvisat equip de so s’han fet els parlaments. Mariana Huidobro, mare de Rodrigo Lanza ha agafat la paraula molt emocionada “Ara que som aquí recordo els mesos que vam cridar que volíem justícia davant les portes de l’Ajuntament, però hi havia un mur un gran mur que no podíem travessar. Mai m’hauria imaginat que podríem arribar fins on som ara, gràcies a totes, gràcies a tota la gent preciosa i maca que ens ha ajudat”.

Familiars i amics de la Patricia, així com persones anònimes van exigir que es reobri el cas / Victor Serri

Sílvia Villullas, amiga de Patrícia Heras ha parlat entre llàgrimes. “Penso en el passat però penso també en el futur i ara penso en les companyes anarquistes que estan preses. Estic molt emocionada i tot plegat em porta a pensar en Patri i encara que jo pensava que estava molt lluny està més a prop, està aquí amb nosaltres. Gràcies a totes vosaltres per estar amb nosaltres aquí”.

Xavier Artigas, codirector del documental ha aprofitat per recordar que el cas 4F no s’acaba aquí i que molta gent encara ha de respondre interrogants que són sobre la taula: “com pot ser que els agents condemnats per tortures tinguin jubilacions vitalícies de fins a 1800 euros? Ens ho ha d’explicar Xavier Trias”. En nom del conjunt de familiars i amigues de les principals víctimes del cas ha reclamat que s’investigui tot de nou i que es reobre el procés judicial. Eren quarts de tres de la matinada quan s’ha donat per desconvocada la concentració. Els ciris i les espelmes, però, han seguit cremant i posant llum a les portes de l’Ajuntament de Barcelona.


cornella

Sindicat d'oficis varis de Cornellà i Comarca. C/ Florida, 40 Cornellà de Llobregat (Bcn), prop de les estaciones de metro L5 de Gavarra i Cornellà Centre. Rodalies Renfe de Cornellà i Trambaix.

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


CAPTCHA Image
Reload Image
MastodonFacebookTwitterEmailWhatsAppTelegramPrintComparteix