PegataA7L’empresa RACC-Serveis Mèdics ha decidit “finalitzar el contracte” del delegat sindical de la CNT. La secció sindical, tot i la seva curta durada, és la responsable d’haver aconseguit millores al lloc de feina, com ara:

– Que l’empresa hagi de pagar tots els plusos quan els/les treballadors/es són de vacances.

– Reconeixement d’una categoria professional superior a la major part dels/de les treballadors/es, als qui se’ls pagava menys per infundades raons.

A banda d’això, el delegat sindical havia presentat una demanda contra l’empresa en la que es reclama el reconeixement del seu contracte com a indefinit, i no com a temporal. En el seu dia, també va promoure la creació d’una caixa de resistència entre els seus companys/es de feina, una proposta que va ser acceptada en assemblea de treballadors/es, i duta a terme conjuntament amb altres companys/es de feina, tenint el seguiment de més de la meitat de la plantilla. Recentment, també havia promogut la possibilitat de convocar vaga si l’empresa no acceptava determinades millores en el sistema d’assignació de vacances, ja que molts/es dels/ de les treballadors/es porten anys sense gaudir d’unes vacances en període estival, el que és especialment greu per als pares i mares de família.

A CNT tenim clar que no es tracta d’una finalització de contracte, sinó d’un acomiadament, i que el que el motiva és:

– Donar exemple a la resta de treballadors/es del que passa a aquells/es que s’atreveixen a reivindicar els seus legítims drets.

– Evitar una sentència que reconegui que el contracte temporal havia de ser, en realitat, indefinit, el que podria haver obert les portes al mateix reconeixement per a la resta dels companys/es en la mateixa situació.

– Evitar que es segueixin promovent accions sindicals que puguin ser secundades pels companys/es, com ara la vaga.

– Embrutar la imatge de la CNT, promovent la idea que afiliar-se a aquest sindicat és sinònim de tenir problemes, patir represàlies, etc.

Considerat per la major part dels qui han estat amb ell al lloc de feina com un bon company i un bon treballador, ha rebut el suport de gran part de la plantilla, que es va mostrar indignada amb l’empresa davant la injustícia de la decisió. Com a resposta, l’empresa va prendre la particular mesura d’explicar el dia després, un per un, però només als treballadors del torn del matí (el que costa d’entendre, ja que ell ha vingut treballant al torn de tarda-nit…), que el motiu de fer-lo fora era que no parla rus, un idioma que no parla ningú a l’empresa… La còmica improvisació no ha fet més que acabar de convèncer a tothom del motiu real de l’acomiadament.

Aquest sindicat ha intentat, sense èxit, dialogar amb l’empresa per a reconduir la situació, rebent com a resposta no només la negativa de readmetre el treballador, sinó la negativa a establir diàleg amb la CNT. No han volgut donar cap motiu raonable per a finalitzar el contracte, repetint constantment un lacònic “su contrato ha finalizado”, i la que ja comença a ser cèlebre entre la plantilla referència a “es que no habla ruso”.

És així com no ens ha quedat més remei que obrir conflicte amb el RACC, exigint la readmissió del nostre company en les mateixes condicions que havia estat treballant, el que ens empeny a reclamar-ho no només als jutjats, sinó sobretot als carrers.

Qui lluita té molt a guanyar!
Xavi readmissió!

cornella

Sindicat d'oficis varis de Cornellà i Comarca. C/ Florida, 40 Cornellà de Llobregat (Bcn), prop de les estaciones de metro L5 de Gavarra i Cornellà Centre. Rodalies Renfe de Cornellà i Trambaix.

2 comentaris

Readmissió del delegat sindical de CNT a Racc-Serveis Mèdics! | Sindicat de CNT-AIT de Cornellà i comarca · 09/12/2015 a les 7:13

[…] Podeu llegir més informació al següent enllaç; Obrim conflicte per la readmissió del delegat de CNT a Racc-Serveis-Mèdics. […]

Concentracions en solidaritat amb el company acomiadat al Racc-Serveis Mèdics – Sindicat de CNT-AIT de Cornellà i comarca · 17/12/2015 a les 19:48

[…] als  qui se’ls pagava menys per infundades raons. Més informacio del conflicte: https://cornella.cnt.cat/web/07/12/2015/obrim-conflicte-per-la-readmissio-del-delegat-de-cnt-a-racc-se… tagged with cnt, cnt cornella, cnt molins, cnt racc, racc serveis medics, xavi readmissió, […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


CAPTCHA Image
Reload Image
MastodonFacebookTwitterEmailWhatsAppTelegramPrintComparteix