1mmmEnguany, diversos col·lectius llibertaris com Escuela Libre, Acció Llibertària de Sants i d’altres, com també sindicats adherits a la CNT-AIT de El Prat, Cornellà, Molins i Barcelona, vam participar en el 1r de maig llibertari que va tenir lloc a Cotxeres de Sants.

Durant tot el matí, alguns militants van prendre la paraula per a explicar i difondre les lluites on es participa. Es va parlar de lluites laborals, de les eleccions vinents i dels partits polítics, de l’acció directa com eina de lluita, d’antiespecisme… Un dels discursos que més rellevància va tenir al llarg de la jornada és l’antirrepressiu, ja que vam comptar amb alguns companys represaliats durant la manifestació d’Aturem el Parlament. Van explicar la sentència que els condemna a presó donant-les 10 dies per presentar-s’hi.1m

També vam recordar a la resta de compas que van ser represaliades recentment pel fet de lluitar contra el capitalisme i l’estat: efecte Can Vies, vagues generals, casos Pandora i Pinyata, i un llarg etcètera.

Va participar en l’acte el grup d’animació MIMULUS, fent uns tallers per la canalla (i no tant canalla). La participació d’aquest grup ja és tradicional al 1r de maig, i ens agradaria fer una menció especial a la seva aportació per apropar els actes obrers i llibertaris als i a les més petites.

Després dels parlaments va tenir lloc un parell de concerts en acústic per amenitzar els moments previs a la manifestació. Per una banda el company FREEHAND ens va delectar amb les seves interpretacions de reggae acústic i revolucionari, i per l’altre el JUANITO PIKETE va intervenir amb el seu directe contundent, animat i llibertari.

Cap a les 13 hores una part dels assistents vam començar una manifestació que va recórrer els principals carrers del barri. La manifestació va aplegar unes 500 persones i va transcórrer amb un ambient molt combatiu, corejant en tot moment consignes anarquistes i a favor de la lluita obrera. Posteriorment a la manifestació vam gaudir d’una magnífica paella i uns entrepans vegans a càrrec de l’Assemblea Antiespecista de Barcelona i el sindicat del Prat.

Des de la CNT de Barcelona valorem com molt positiu l’acte d’aquest any, tant pel resultat obtingut, com pel procés d’organització conjunta basada en la solidaritat i la fraternitat entre els diversos col·lectius i organitzacions que vam participar.


cornella

Sindicat d'oficis varis de Cornellà i Comarca. C/ Florida, 40 Cornellà de Llobregat (Bcn), prop de les estaciones de metro L5 de Gavarra i Cornellà Centre. Rodalies Renfe de Cornellà i Trambaix.

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


CAPTCHA Image
Reload Image