Seguint la proposta del Sindicat de Llogateres, és important seguir aquestes passes:

  1. Omple el formulari. És molt important, perquè així et podran contactar i seguir enviant informació de les pròximes passes.
  2. Descarrega el model de notificació d’impagament per enviar a la propietat, omplint-lo amb les teves dades.
  3. Descarregar el model de notificació de vaga per enviar al ministeri de vivenda (portal.vivienda@fomento.es) posant en còpia el següent mail: impagoalquiler@gmail.com.
  4. Correu la veu entre les veïnes, perquè se sumin i facin aportacions a la caixa de resistència del Sindicat de Llogateres.
  5. Des del SOV Cornellà proposem, a més, penjar un llençol blanc al balcó o la finestra, per fer saber que no és un problema individual: totes juntes som més fortes!

Si decideixes adherir-te, contacta amb nosaltres, per poder recolzar el moviment a nivell local, i ajudar-te quan faci falta.

Em fa por deixar de pagar el lloguer. Quines són les conseqüències legals?

El primer que s’ha de tenir en compte, és que no hi ha cap marc legal que ampari les vagues de lloguers a Espanya (ni tan sols els sindicats de llogateres són reconguts legalment com sindicats propiament). Fer vaga de lloguers no és il·legal, però tampoc està reconegut com dret a la nostra legislació. Per tant el seu èxit dependrà de la força que tinguem i de quantes siguem.

Mentre segueixi vigent l’estat d’alarma, el propietari no ens podrà denunciar per impagament, i els processos judicials no urgents (això inclou els desnonaments, paralitzats oficialment el dimarts 31 pel govern) estan paralitzats. Judicialment, no hi ha millor moment processal que aquest per fer una vaga de lloguers.

Has de saber que un cop acabat el confinament, si el govern pren mesures, si que ens podrien denunciar per impagament. El procés judicial davant d’un impagament de lloguer, encara que sigui generalitzat, serà el mateix que en qualsevol altre cas. Durarà mesos, i això en una situació “normal”. La denuncia per impagament del lloguer és una denuncia civil, i no deixa antecedents legals. Fins que no arribi l’ordre de desnonament, ningú ens pot fer fora de les nostres cases: el domicili és inviolable i ningú pot entrar sense el teu consentiment.

El nostre compromís

Des del Sindicat de Llogateres (en el nostre cas, de Cornellà) i del SOV-CNT Cornellà i Comarca, us recolzarem. Ens organitzarem per negociar amb cada propietari perquè suspengui el pagament.
També has de saber que en el cas que la propietat ens reclami les rendes pendents, abans d’obrir un procés legal, tenim dret a enervar. És a dir, pagar i evitar que ens puguin demandar.

A més, la caixa de resistència està per afrontar les despeses que es puguin tenir; així com un equip d’advocades en defensa del dret a la vivenda.

Categories: Vaga lloguers

Premsa

Secretaria de Premsa del Sindicat d'oficis varis de Cornellà i Comarca. C/ Florida, 40 Cornellà de Llobregat (Bcn), prop de les estaciones de metro L5 de Gavarra i Cornellà Centre. Rodalies Renfe de Cornellà i Trambaix.

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


CAPTCHA Image
Reload Image
MastodonFacebookTwitterEmailWhatsAppTelegramPrintComparteix